Netotekets Loppis

Netoteket försöker att inte köpa in för mycket produkter som blir stående på våra hyllor men ibland av olika anledningar så blir det fel. I vårat arbete "förebygga avfall" ansåg vi det helt miljömässigt förkastligt att kassera fullt användbara produkter som passerat "bäst före datum", dessa produkter är ofta helt använbara och tjänliga lång tid efter "bäst före". Genom detta arbete erbjuder vi dig som kund att köpa produkter som annars skulle blivit kasserade till ett mycket förmånligt pris långt under vårat inköpspris och därmed bidra till att förebygga avfall och bidra till en mer hållbar och klimateffektiv tillvaro. 

Pengarna som Netoteket får in på försäljning av dessa produkter doneras till olika välgörenheter bl a.

Hjärt-Lungfonden som samlar in och delar ut pengar till speciellt utvald svensk hjärt- och lungforskning i världsklass. Hjärt-Lungfonden hjälper till med en framtid där färre drabbas och dör i onödan i hjärt- och lungsjukdomar.

Barncancerfonden bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

med flera.....

Sex av tio vet inte skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag så om du känner dig vilsen så är du inte ensam. Båda är hållbarhetsmärkningar på livsmedel (hälsokost). Sammanblandningen kan bidra till att mycket mat (hälsokost) slängs i onödan då det är rimligt att anta att många blir osäkra och slänger produkter för säkerhets skull.

Vi lever på jorden med begränsade resurser och om hela jordens befolkning skulle konsumera som vi gör i Sverige så skulle vi behöva flera jordklot. Att som privatperson försöka minska sitt avfall är därför viktigt eftersom man på detta sätt bidrar till en bättre miljö och en hållbar utveckling inför framtiden. Dessutom kan man spara pengar. Som konsument har just du den största makten - du väljer själv vad du vill köpa eller inte köpa.

Släng inte maten finns det nyttig läsning
Din varukorg


Information


Genom 1177 får befolkningen ett enkelt nummer att komma ihåg för sjukvårdsrådgivning både på webben och telefon – 1177.

Läkemedelsupplysningen (LMU)
En upplysningstjänst som riktar sig till allmänheten.
Hit kan du ringa och ställa frågor om dina mediciner – hur de fungerar, hur du ska ta dem och förvara dem.

Du kan även diskutera frågor som rör risker och biverkningar eller andra frågor kring användning av läkemedel.

Telefonnummer: 0771 - 46 70 10 *
Öppettider: helgfria vardagar kl. 08.00–20.00.

*Samtalet motsvarar ett lokalsamtal. Priser kan variera beroende på operatör